Cea mai importanta substanta de care porcusorii de guineea trebuie sa beneficieze in alimentatia lor este vitamina C, deoarece organismul lor nu este capabil sa produca aceasta substanta. - daca reusiti sa ii administrati o selectie buna de legume bogate in vitamina C, acestea ar putea suplini necesarul de vitamina C pentru un porcusor de guineea adult (care nu este insarcinat); - unele pelete de hrana speciala au vitamina C adaugata, dar, din pacate, vitamina C este o substanta instabila, degradandu-se in timp. Pastrarea peletelor la intuneric, in frigider, va ajuta la prezervarea continutului de vitamina C; - cea mai sigura cale de a suplini nevoia de vitamina C este de a o adauga in apa, atata timp cat porcusorul de guineea nu refuza apa din cauza gustului. Suplimentele din comert sunt bune si ele, dar si mai eficienta este o capsula de vitamina C dizolvata in vasul cu apa. Apa trebuie schimbata zilnic. | |
Asigurati-va ca porcusorul de guineea bea apa, pentru ca nu vor bea suficienta apa daca nu le place gustul. Alimentatia variata si bogata in verdeturi proaspete bogate in vitamina C poate fi o idee mai buna decat adaugarea vitaminei in apa.
Fanul
Fanul ar trebui sa fie materia prima din dieta unui porcusor de guineea, acesta trebuind sa fie tot timpul proaspat si disponibil.
Peletele
Peletele din comert pentru porcusorii de guineea trebuie, de asemenea, administrate zilnic. Administrarea trebuie insa intrerupta daca porcusorul devine obez. Tipurile de hrana cu fructe uscate, etc, intr-o mixura de elemente nutrivive, nu sunt o alegere la fel de buna precum peletele.
Legumele proaspete In plus pe langa fan si pelete, o variaetate de legume proaspete, mai ales legume verzi stufoase, ar trebui sa le fie oferite zilnic. Evitati salata Iceberg, intu-cat are o valoare nutritiva foarte scazuta. Alegeri bune sunt: spanacul, varza, napul, frunzele de gulie, patrunjelul si frunzele de papadie, toate fiind bogate in vitamina C. Morcovii, frunzele de morcovi si aproape orice alta fructa sau leguma sunt bune. Legumele stufoase ar trebui sa reprezinte baza suplimentelor vegetale, fructele si celelalte legume fiind administrate cu moderatie. |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu